Vakuutushakemus

Halusin autolle Fennian harrasteajoneuvovakuutuksen edullisen hinnan ja etukäteen sovittavan lunastuskorvauksen takia. Eipähän tarvitse alkaa tappelemaan jos vahinko sattuu, kun auto on vanha. Tätä varten tarvittiin auton ostopaperit ja tiedot sähköpostilla Fennialle, sekä oma ajatus korvaussummasta. Sainkin vastauksen, että vakuutus myönnetään ja korvaussummasta yhtiä on samaa mieltä kanssani. Vakuutus astuu heti voimaan, kun ajoneuvosta lähetetään etuviistosta ja takaviistosta valokuvat joissa näkyy tarrakilvet paikoillaan. Eli jo noutomatkalla.

Siirtokilvet

Siirtokilpiä on kahdenlaisia. Toiset ovat voimassa maksimissaan viikon tarkkaan ennakkoon määritellyn reitin ajan. Toiset taas maahantuodulle autolle niin kauan, että veropäätös tulee ja autoon saa oikeat kilvet. Olettaen tietysti että auto on katsastettu ja katsastus hyväksytysti mennyt läpi. Nämä jälkimmäiset otin, jotta autolla saa ajella vielä samalle kesälle, vaikka veropäätös venyisi pitemmällekin. Niihinkin luonnollisesti tarvittiin kopiot auton papereista jne.

Tullausilmoitus

Autosta pitää tehdä tullausilmoitus tullia varten. Tämän homman hoiti huolintaliike joka auton kuljetti satamasta Jyväskylän lähelle. Joten siitä selvisin helpolla, maksoin vain laskun.

Autoveroilmoitus

Autoveroilmoitukseen taas kaikki auton paperit. Lisäksi muutamat tullin lomakkeet ja paperit postiin. Tässä tapauksessa kovin suuria selvityksiä ei auton kunnosta jne kannattanut alkaa tekemään koska auto on niin vanha ja vero niin pieni. Lopullinen autovero oli reilut 180 € joten se ei suuri menoerä vanhalle harrasteautolle ole.

Loppujen lopuksi ei mitään kovin ihmeellistä, helppoa hommaa tämä nykyaikana on.