Puhaltimen moottori oli toimintakuntoinen kun auto tuli Jenkeistä. Mutta. Se päästi aivan järjettömän rääkäisyn kun sen laittoi päälle. Ääni kesti vaihtelevasti muutamasta sekunnista jopa pariin minuuttiin. Joten moottorille piti tehdä jotain. Alunperin ajattelin että sieltä on hiilet lopussa tms jotain muuta sen verran jo vaurioitunut, että ostin varalta uuden moottorin.

Koska samalla oli tarkoitus myös puhdistaa ilmastoinnin kenno ja sen koppa, aloitin purkamalla ne ensin edestä pois. Purkamisen jälkeen aukosta näkyi aika murheellisen näköinen puhallin.

Aika surkea näky

Puhaltimen koppa lähti irti sisäpuolelta autoa. Sen purkaminen oli varsin nopea homma kun oli saanut ensin ilmastoinnin kennon kopan pois.

Moottori koteloineen

Puhaltimen kopan tiivisteet olivat vaahtomuovin tapaista höttöä joka mureni kosketuksesta käsiin. Sen tilalle päätin tehdä uudet tiivisteet STP Biplast matosta.

Puhaltimen koppa irrallaan

Uusi puhallinmoottori toimitetaan ilman siipipyörää. Siipipyörä on kiinni moottorin akselissa holkilla jonka läpi menee pieni kuusiokolopultti. Ja se oli tiukassa. Niin tiukassa että en saanut sitä mitenkään auki. En liottamalla irroittimilla, en lämmöllä enkä mitenkään. Laitoin koko moottorin sitten likoamaan rustycon ruosteenirroitusveteen. Ja kävin aina välillä sitä harjailemassa tiskiharjalla. Parin päivän liotuksen jälkeen yritin taas avata pulttia mutta ilman tulosta. Se pitäisi porata pois. Siinä sitten vertailin ruosteesta puhdistettua vanhaa moottoria ja uutta puolet kevyempää “made in china moottoria”. Käytin molempia kiinni virtakaapeleissa ja totesin että se 45 vuotta vanha puhaltaa TODELLA paljon voimakkaammin. Joten uusi moottori takaisin laatikkoon ja vanhaa siistimään käyttökuntoon.

Kopan metalliosa putsattiin liottamalla ja hiomalla ja maalattiin POR15 maalilla.

 Puhaltimen kuori maalattuna ja putsattuna

Koppa putsattuna, metalliosat maalattuna ja uusilla tiivisteillä

Itse moottori oli lähes uudenveroisessa kunnossa kunnollisen puhdistuksen ja akselien voitelun jälkeen. Ei muuta kuin takaisin nippuun.Moottori ja kotelo ennen ja jälkeen

Ennen paikoilleen asennusta rintapelti hiottiin pellille, ruostevauriot korjattiin hitsaamalla ja saumat hiottiin siisteiksi. Sisäpuolelta hapotettiin ja maalattiin pariin kertaan POR15 maalilla, jonka jälkeen STP Black Gold laitettiin vaimennukseksi peltiin. Ulkopuoli hapotettiin ja maalattiin pari kertaa POR15 pohjamaalilla ja sen päälle Chassis Coat Blackilla joka on tarkoitus saada koko konetilaan peltipintojen väriksi kunhan kone käytetään pois.

Ilmastoinnin aukosta näkymä ennen ja jälkeen