Kolmas kerta toden sanoo?

Luulin jo että pakoputket ovat kerrankin kohdallaan, mutta kun auto nostettiin uudessa tallissa muuton jälkeen rakanvanteiden päälle jotta saatiin köyhän miehen nosturi aikaiseksi pohjan laittoa varten, sen näki liian hyvin auton alla edestakaisin pyöriessään että eiväthän ne olleet sittenkään. Ja mielessä oli myös kummitellut se että putkistossa oli kiinnike vain takapöntön takana ja akselin päällä huonossa asennossa oleva peltipantasysteemi. Noin pitkässä ja painavassa tuplaputkistossa saisi mielestäni olla edessäkin ripustus. Ja kolmantena asiana se lambda ja neljäntenä H-putki. Joten tuumasta toimeen ja putkisto jälleen kerran pöydälle ja palasiksi.

Etummainen ripustus oli se ensimmäinen asia. Päätin käyttää samoja käteviä joka suuntaan myötäileviä volkkarin ripustimia kuin takimmaisina ripustimina. Niiden asennus autoon ratkaistiin siten, että lattaraudasta sopivan mittainen pätkä johon porattiin reiät ja hitsattiin kiinni pultit. Pulteille reiät matkustamon lattiaan ja rauta kiinni 2K epoksilla. Tämä siksi että halusin kiinnityksestä erittäin tukevan ja samalla sellaisen että korvakon saa vaihdettua pelkästään auton alapuolelta mutterit irroittamalla eikä tarvitse sisäpuolelta päästä käsiksi pultteihin tms.  Tästä unohdin kokonaan ottaa kuvia. Mutta toimiva ajatus ja helppo toteuttaa. Luonnollisesti kaikki osat maalattiin PORilla ennen asennusta paikoilleen.

Uusi etukannake ja miten putki siihen kiinnittyy.

Kun kannakkeen paikka oli valmiina auton pohjassa, muotoilin vedetystä akseliteräksestä kannakkeisiin sopivat ripustimet ja hitsasin ne paikoilleen putkistoon. Tätä ennen oli “sitä oikeaa” putkiston paikkaa mittailtu vaikka ja millä keinoilla että saisin etuputket lähtemään suoraan auton linjassa.

Ripustimet irrallaan

Ripustimet putkessa kiinni

Ripustimien hitsaus paikoilleen olikin yksin suoritettuna melkoista rimpuilua. Kiinnittelin putkistoa liinoilla yms sen verran kuin sitä sai ja lopulta makasin putken alla selällään ja pidin sitä molemmilla jaloilla ja toisella kädellä paikoillaan samalla kun yritin saada hitsitäppejä ripustimeen ja putkeen. Siinä ei paljoa passannut liikkua vaikka kipinöitä suhahteli haalarin sisälle… Mutta lopulta homma kuitenkin onnistui!

 Putkistossa oli muutamia kohtia jotka eivät ainakaan virtausta parantaneet ja sen lisäksi tekivät suoraan asentamisen hankalaksi. Näitä mittailin auton alla ja leikkelin osia irti ja yritin saada kohdistettua pienillä tussimerkeillä ja taas putkisto pois auton alta ja uusia pätkiä paikalleen.

Uusi ja vanha pönttöön tuleva liitoskohta

Käytännössä kaikkien pönttöjen molemmin puolin liitokset piti tehdä uudestaan, nekin mitä oli aiemmin itse viritelty muka hyviksi. Ja silti putkistoa ei saanut istumaan oikeastaan mitenkään. Oli vaan pakko todeta että ne alunperin auton alla olleet pöntöt joiden tilalle tilattiin uudet, olivat väkisinkin väärää mallia…. Eli ei voinut olla keskeltä sitään ja reunalta ulos vaan piti olla reunalta sisään ja reunalta ulos jotta taka-akselin ylityksen sai lähtemään oikeasta kohtaa. Sen verran ylempää että se kiersi akselin kunnolla ja joka väliin saatiin tarpeeksi tilaa ettei taatusti kolise. Ja loppupätkän saisi suoraan. Joten tilaamaan uudet samanlaiset pöntöt kuin viimeksi mutta erikohdissa olevilla liitännöillä.

Oikea ja väärä pönttömalli

Takimmaisia pieniä läpivirtauspönttöjä jouduttiin myös muokkaamaan uusiksi, samoin niiden ripustimet tehtiin uusiksi ja tällä kertaa suoraan pönttöihin hitsaten, koska pantasysteemi oli hankala saada pysymään juuri oikealla kohdalla.

Pikkupöntöt vol. 2

Akselin ylityskäyriä muokattiin myös paristakin kohdasta, mutta tästä unohtui ottaa työvaiheessa kuvia. Samoin ne taka-akselin päällä olevat kiinnitykset tehtiin paremmiksi, vetämään suoraan putken päältä eikä sivusta vinosta, mutta kuvat jäivät niistäkin ottamatta erikseen.

H-Pipe ja lambda

Putkisto on 2,25″ materiaalia ja aikani netistä lueskeltuani annoin itseni ymmärtää että H-pipe olisi parasta tehdä yhtä kokoa pienemmästä putkesta. Joten se tehtiin 2″ putkesta. Kun putkisto oli saatu muuten kasaan ja paikoilleen niin viimeisen päälle kuin osattiin, otin putkien välistä suoran mitan ja kahden tuuman putki katkaistiin naapurissa leikkaamalla siitä 2,25″ reikäsahalla päät pois. Näin sai suoraan valmiin kappaleen joka tulee putkien väliin.

Heppiin paikoillaan auton alla ja lopulliset saumat auton vieressä. Samalla reikä lambdan paikalle ja reikä putkeen.

Lambdan kiinnitys ja H-pipe paikoillaan

Ja lopuksi lambdan asennus paikoilleen ja kaapelin kuljetus auton alta eteenpäin.

Putkiston etuosa lattialla valmiina ennen asennusta auton alle

Lopuksi muutamia kuvia putkistosta nyt viimein paikoillaan siten että se ei ottanut rakentelijaa hermoon. Kuvista näkyy hyvin että kardaani kulkee hiueman vinottain auton alla eikä putkiston oikea kohta ole yhtä kaukana kardaanista kummallakin puolella. Tämäkin seikka tuli huomattua kesken projektin kun yhdet mittaukset oli jo tehty ja alettu leikkelemään, mutta onneksi sen huomasi sen verran ajoissa että ehti vielä korjata mittaukset ja tehdä sopivasti.