Konetilan muoveja

Ensimmäisenä kohteena oli konetilassa oleva lamppujen taustat peittävä iso muovipaneeli. Paneeli oli aika haastavassa kunnossa. Vanhaa kovettunutta alustamassaa, pohjamaalia, pintamaalia, öljyä ja ikiaikaista paskaa.

konetilanmuovi2Valikoima erilasia törkyjä muovissa

konetilanmuovi1Lähikuvasta näkyy paremmin.

Ruskea on kovettunutta alustamassaa jonka pinnassa on öljyä ja muuta likaa. Alareunassa näkyy ( tosin huonosti ) parin sentin siivu maalia. Ensin pohjamaalia ja sen päällä mustaa pintamaalia. Puukolla raaputtelu ei oikein auttanut kunnolla, eikä bräkliini tai asetoni. Tiukassa kuin tauti. Lopulta yhdistelmähommana puukolla paksuin kerros töhnää pois ja loppu hinkattiin kohtuukarkealla teräsvillalla.

Toiseen muoviin kokeiltiin sitä, että liuottimilla poistettiin törkyä ja sen jälkeen laitettiin viimeistelyaineet. Siitä tuli ruma. Laikukas ja erittäin “halvan” näköinen. Jotain likaa jäi käsittelyaineen alle joka pilasi lopputuloksen. Sekin pitää myöhemmin vielä käsitellä villalla läpi.

konetilanmuovi3Oikealta hinkattu teräsvillalla. Vierestä vasemmalla raaputettu puukolla enimpiä.

kromikylttiMaalia ympäriinsä…

Kromattu auton kyltti oli peitetty keskiosastaan teipillä koska se oli suht puhdas. Mutta kaikki reunat olivat kokonaan mustan maalin peitossa. Ne sai puhdistettua hinkkaamalla tarpeeksi kauan Autosolin Chrome Glanzilla.

konetilanmuovi4Koko muovi parin tunnin teräsvillajynssäyksen jälkeen.

konetilanmuovi5Käsiteltynä.

Teräsvillan jälkeen pintaan hierottiin reilulla kädellä Autoglymin Bumper Care geeliä. Oikein reilusti. Annettiin kuivua viitisen minuuttia ja sitten pariin kertaan puhtaalla kankaalla hierottiin ylimääräiset pois.

valmistaValmista lähempää.

muovit

Ylempi muovi putsattiin vain liuottimilla. Aika iso ero alempaan joka puhdistettiin teräsvillalla. Molemmissa sama käsittelyaine päällä.

Takasivumarkkerit

Takasivumarkkerit olivat aika lohduttomassa kunnossa. Tiivisteet ruosteessa ja alustamassassa, kromissa maalisumua, itse lampun runko yltä päältä alustamassassa. Lukemattomia työtunteja tällaisessa autossa menee pelkästään eri osien irroittamiseen ja puhdistamiseen. Hyvänä esimerkkinä nämä markkerit. Huoletonta alustamassa suihkijaa on kyllä kiittäminen valtavasta määrästä turhaa työtä ympäri auton.

takamarkkeri2Markkerin tausta ja kehys ennen puhdistusta

takamarkkeri1Etupuoli ennen puhdistusta

Tuntikausia jynssäämistä ja rapsuttamista “pehmeillä” keinoilla kun ei voi hiekkapuhaltaa eikä hioa eikä kovin rajuja liuttomiakaan käyttää. Lamppuöljyllä pehmennelty massaa ja hissukseen kangasrätillä hangattu aina vähemmäksi. Kromit putsattu Chrom Glanzilla ja tiiviste rapsuteltu ihan puukonreunalla puhtaaksi ruosteesta. Lopuksi Unipolilla kiillotettu itse lasi.

takamarkkerivalmisKaksi puhdistettua sivumarkkeria.