Pääkaiuttimet piiloon

Koska halusin säilyttää matkustamossa originaalin lookin, päätin että äänenlaatua uhrataan hieman estetiikan alttarille. Joten pääkaiuttimiksi tuli koaksiaalit eteen alkuperäisille paikoille piiloon ja hattuhyllylle toiset. Kaiuttimiksi valitsin DLS M225 ja DLS M226 kaiuttimet kolmesta syystä. Ensinnäkin nämä ovat matalalla rungolla, eli mahtuvat litteään asennuspaikkaan. Toisekseen varsin kohtuuhintaiset. Ja kolmanneksi hintaisekseen todellä hyvällä äänenlaadulla varustetut. Riittävän hyvät paikkoihin joihin ovat menossa, ovien alalaidasta ja hattuhyllyltä ei huippuhifiä saada irti paremmillakaan, mutta kiva fiilistelysaundi kylläkin.

Molemmissa kaiuttimissa oli erilliset jakosuotimet diskantille ja midbassolle. Edessä ne asennettii oven sisään, takana kaiutinten viereen johtosarjaan nippuun, koska suoitmet ovat hyvin pienikokoiset.

Etukaiuttimet

Valittu litteä kaiutin mahtui hienosti ja reilusti magneetin puolesta oveen. Mutta, mutta…. Diskantti tuli niin ylös asennuspinnasta että se ottaisi oven ritilään kiinni. Joten kaiutinta piti saada sentin verran syvemmälle. Joten kaiutin asennettiin ovipellin takapuolelle. Tämä onnistui siten että kaiuttimet kiinnityspisteisiin asennettiin niittimutterit jotta ne saatiin pultattua paikoilleen oven sisäpuolelta käsin vaikka kaiutin olikin takana. Edessä oleva paikka oli kooltaan jotain enemmän kuin standardi 5,25″ joten sinne laitettiin sitten pykälää isommat elementit eli 6,5″ jotka mahtuivat kun asennusaukosta taivutti peltiä hieman sivuun. Näin saatiin sopiva aukko jossa kartio mahtui liikkumaan esteettä. Kaiutin asennettiin isommasta oviaukosta takapuolelle, omasta asennusaukostaan se ei tietenkään mahtunut. Tämä tehtiin ennen vaimennusta.

Takakaiuttimet

Takana oli paikat valmiina 6×9″ kaiuttimille, mutta ei löytynyt sopivaa matalarakenteista versiota. Muuten olisi sopinut normaalisyvyinenkin helposti, mutta sellainen olisi tullut tulevan subbariasennuksen tielle. Joten taakse tehtiin 8 mm paksusta PU-muovista kaiutinadapterit joilla saatiin halutut kaiuttimet paikoilleen.

Takakaiutin adapterissaan

Ja sama toiselta puolelta