Löysä ja ruosteinen katto

Katto oli ulkopuolelta karussa kunnossa, mutta muutaman viikon hitsaamisen ja tinaamisen jälkeen se puoli oli kunnossa. Sisäpuoli on paremmassa kuosissa, mutta katto oli tolkuttoman vetelä. Sen huomasi jo maalia pois hioessa, kun pelkkä epäkeskohiomakoneen paino painoi kattoa luokille. Alunperin pehmeät lumppueristeet ja kattoverhoilun jouset tukivat kattoa mutta lumppueristeitä ei autoon enää laiteta joten jotain muuta piti keksiä.

Lähtökohta oli todella karun näköinen.

Lähtökohtana oli siis katto jossa oli ruostereikiä läjäpäin ja sisäpuoli lähes kokonaan pintaruosteessa ja liimassa ja lumppueristetöhnässä. Hitsausten ja tinausten jälkeen jotka tehtiin ulkopuolelta, sisäpuolelta hinkattiin kaikki liima ja eristeenjämä ksyleenillä, asetonilla ja vaikka millä myrkyillä pois. Koska ne tukkivat saman tien hiomapaperin jos yritti hioa ennen puhdistusta. Sen jälkeen sisäkatto hiottiin kauttaaltaan puhtaaksi ruosteesta.

Katon sisäpuoli maalattiin Eastwoodin Rust Encapsulator maalilla. Se oli ensimmäinen maalauskokemus tuolla maalilla ja melko jännä sellainen. Haju oli niin rankka että ilman kaasumaskia ei tehnyt mieli maalata ollenkaan vaikka maali oli pensselitavaraa. Mutta tarttui todella hyvin kiinni ja kuivui lähes saman tien. Tuota maalia maalattiin pensselillä sisäkattoon kolme kerrosta.

Katto maalauksen jälkeen

Katon tukeminen

Äänenpainekisa-autoissa käytetään katon tukemiseen usein metallilevyjä ja suikaleita jotka liimataan tuulilasiliimalla kiinni kattoon. Tässä tapauksessa katon tukeminen päätettiin tehdä samalla tyylillä. Kattoon liimattiin 3×40 mm rosterisuikaleita tuulilasiliimalla. Suikaleisiin pursotettiin liimaa ja ne painettiin kattoon kiinni. Yön ajaksi laitettiin vielä tukikepit lattiasta kattoon että soirot eivät pääse valumaan. Tosin taisivat olla aika turhia, sen verran raju oli liiman alkutartunta että olisivat taatusti pysyneet ilmankin.

Soiroja kuivumassa katossa

Kun kaikki soirot oli liimattu kattoon ja liima kuivunut, kiersin vielä Sikaflexin 221 massalla jokaisen soiron reunat ympäri. Seuraavaksi kattoon liimattiin Dynamat Extreme-vaimennusmattoa. Siksi että siinä on paras liima vaimennusmatoista mitä vastaan on tullut. Ja tähän tarkoitukseen riittävä vaimennusteho taatusti.

Katto vaimennettuna Dynamat Extremellä

Kattoprojekti jatkuu Sisusta-osiossa sivulla Kattoverhoilun asennus