Alkuperäisen hattuhyllyn pinnalta oli suurimmaksi osaksi pinnoite rapissut pois. Hetken mietin sen uudelleen maalaamista mutta tarkemmin tutkittuna pahvimassasta tehty hylly oli sen verran saanut kosteutta itseensä että se oli monesta kohtaa vääntynyt ja murtunut. Joten päätin tehdä kokonaan uuden. Materiaaliksi valitsin 3 mm paksun PU-muovilevyn sillä se taipuu hyvin, kestää vääntöä ja ei välitä kosteudesta varsinkaan mitään.

Siitä se alkaa

Levyn päälle laitettiin maalarinteipit joihin sai piirrettyä tarkasti kynällä vanhan hyllyn muodon. Ja maalarinteippi pitää kurissa hieman muovinpurua jota sahatessa tulee. Levy leikattiin muotoonsa pistosahan metalliterällä. Saha juoksee levyä pitkin melko hätäisesti joten saa olla tarkkana ettei leikkaa ohi linjojen. Alkuperäisessä hyllyssä oli pinnan alla pyöreitä reikiä joista kaiuttimien ääni pääsee hyttiin. En jaksanut alkaa poraamaan montaa sataa reikää levyyn vaan ostin pyöreäreikäistä teräsverkkoa josta leikattiin pyöreät palaset. Niille jyrsittiin hattuhyllyyn pari senttiä ympäriinsä leveä 1,5 mm upotus kaiuttimen aukon ympärille että saatiin levyt pinnan tasaan asettumaan. Pelkkää isoa reikää ei oikein voi tehdä sillä verhoilukangas alkaa löpöttämään siinä joten reikälevy sen alla on hyvä ratkaisu siistin ja pitkäikäisen lopputuloksen takia.

Hylly ja reikälevyt ennen liimausta

Teräslevyt liimattiin FixAll massalla muovilevyyn kiinni ja jätettiin yöksi puristukseen niin että pysyvät varmasti siististi paikoillaan.

Liimat kuivumassa

Vanha ja uusi ennen verhoilua

Massan kuivuttua tasoitin siitä ylitulleet purseet leikkaamalla ne pois mattopuukon terällä. Hattuhylly verhoiltiin samalla kankaalla josta uusi kattoverhoilu ja aurinkolippojen verhoilu on tehty.Ennen verhoilua hyllyyn tehtiin sopiva upotus ilmaritilälle. Tämän ritilän lisäsin että ilmankierto matkustamosta ulos toimii edelleen vaikka uusi hylly on umpinainen ja auton rakenne freeair-subbarien takia aiempaa tiiviimpi. Kävin ritilän autopurkaamolta vanhasta volvosta jossa se oli kojetaulussa lämmityslaitteen ritilänä. Ritilän kaari sattui olemaan millin osalleen tarkasti juuri sama kuin hattuhyllyn takareunan peittävän koristelistan joten siltä osin lopputulos oli jopa toivottua parempi. Tuurilla kerrankin.

Valmis hattuhylly

Ruotsalaista muotoilua Lincolnissa

Hylly paikoillaan penkkiä odottamassa