Hyvin suunniteltu jo melkein pilalla?

Ehkä, tai sitten ei. Ainakin minulle se etukäteen suunnitteleminen on enemmän kuin pinttynyt tapa. Kaikkea tulee suunniteltua etukäteen, joskus jopa liikaakin. Joitain talon remontointihommia on varmaan suunniteltu monta kertaa pitempi aika kuin itse tekemiseen on lopulta kulunut… Etukäteen yllätyksiin varautuminen ja kaiken mahdollisen huomioon ottaminen etukäteen tekee monesti öistä unettomia kun ajatukset vaan kierii edestakaisin eikä malta nukahtaa. Näitä öitä tätä autoa odotellessa on aika monta jo kertynyt.

Toinen juttu on vielä se, että on hirveän malttamaton luonne kun jostain innostuu. Pitäisi päästä tekemään heti. Aloittamaan saman tien. Ja nyt joutuu odottamaan kuukauden päivät ainakin ennen kuin autoon pääsee käsiksi. Jotain voi kuitenkin jo tehdä projektin eteen ja tiedonkeruu on yksi niistä asioista. Jos etukäteen lukee paljon aiheesta, niin tehdessä muistaa että tää oli se juttu ja nyt pitäs tehdä näin tai näin. Helpottaa aika paljon kun on projekti päällä, ettei tarvitse tyhjästä alkaa silloin etsiä että mitä ihmettä mä nyt teen.

myllyTähän ei kyllä pelkkä suunnittelu riitä, joutuu jotain tekemäänkin…..

Keskustelupalstojen satoa

Netti on oikeasti aivan mieletön keksintö. Kun on sen verran ikää että nuoruudessa nettiä ei ollut olemassa eikä sellaisesta osannut kukaan edes haaveilla, niin sitä osaa arvostaa. Keskustelupalstat joissa kohtalotoverit puivat omien kulkupeliensä ongelmia ja ratkaisuja niihin ovat kullanarvoista luettavaa. Tämän auton kohdalla eritoten Lincolnforum.net ja 460ford.com ovat osoittautuneet paikoiksi joista voi imuroida päähänsä älyttömän määrän tietoa. Ja toki kotimainen Overdrive.fi.

Lincolnforumin kautta löytyi valtavasti tietoa mk IV:n tyypillisistä vioista ja ongelmista. Ja varmasti moninverroin on vielä lukematta , sen verran paljon siellä on topikkeja. Kun sivustolle maksoi pienen support-maksun, sai vastineeksi vielä kasan PDF-materiaalia, joissa on autojen osakaavioita, alipainekaaviot, sähkökaaviot ja osien ristiinsopivuuslistoja eri automalleista toisiin. Taatusti kullanarvoista kamaa kaikki vielä myöhemmin.

460fordin kautta löytyi tietoa siitä, minkälaisilla toimenpiteillä saa kohtuuhintaan herätettyä henkiin 72-vuosimallin 460 konetta. Ja erittäin hyviä paikkoja joista hankkia osia siihen hommaan. Lisäksi löytyi linkki sivustolle, jonne pystyi ostamaan oikeuden ladata ohjeet D0VE-kansien porttaukseen. Tämä homma on edessä vielä tulevaisuudessa ja siihen on tehty jo ostoksia, niistä lisää eri sivulla.

Rockautosta saa myös tietoa

Rockauto on monille tuttu osien ostospaikka. Osien lisäksi sieltä on kätevä etsiä myös tietoa. Esimerkkinä tilanne, jossa suomalaisessa liikkeessää on myynnissä öljynsuodatin jonka kerrotaan käyvän tietynikäisiin Mustangeihin. Äkkiä käy mielessä että tämä saattaisi käydä samanikäiseen Lincolniinkin oikein hyvin. Mutta suodatin pitäisi tilata nyt heti sunnuntai-iltana ettei homma unohdu eikä muutenkaan jaksaisi pikkuosan takia soittaa tai odottaa vastausta sähköpostiin onko sopiva vai ei. Rockauto auki ja katsoa, löytyykö kyseinen osanumero Mustangin osista. Löytyy. Sitten katsomaan -72 Lincolnin osavalikoimaa. Ja sama numero löytyy sieltäkin. Bingo. Sopiva suodatin saatavilla Suomesta. Tämä nyt vaan yhtenä esimerkkinä. Suomessa osien kysyntä on aivan liian pientä jotta autokohtaista kattavaa tietokantaa pystyisi toteuttamaan ja jokaiselle osalle merkitsemään kaikki vähemmänkin yleiset automallit joihin se saattaa sopia. Rockauton tietokanta on niin valtava, että sieltä tällaisia tietoja on helppo katsoa.

kivikinneriHelppokäyttöinen tietokanta

 Tehtaan korjausmanuaali alle 13 €, toimitusaika 1 minuutti.

Jep, ei ollut tällaistakaan mahdollisuutta nuoruusvuosina. Joillekin on kunnia-asia löytää netistä kaikki ilmaiseksi, mutta sen ajan kasvatille, joka nuoruudessaan maksoin ohuesta Haynesin kirjastakin monta kymppiä, ei ole ongelma maksaa muutamaa euroa 1600 sivuisesta tehtaan korjausmanuaalista. Ja sellainen löytyi osoitteesta Fordmanuals.com. Hintaan 16,95 taalaa eli ostohetken kurssilla laskettuna 12,61 €. Niin paljon tietoa että huh-huh. Ja täysin kulumattomana PDF-versiona jonka sivut ei repeile eikä sotkeennu öljystä. Toisaalta hieman sääli, niissäkin oli oma tunnelmansa kyllä. Ehkä joskus vielä pitää innostua ostamaan 72 Lincolnin esitteitä ja/tai muita dokumentteja ihan paperisina. Niitäkin saa tästä samasta paikasta. Ja Ebaystakin vaikka kuinka monesta paikasta. Noh, laitetaan auto ensin ajokuntoon ja fiilistellään sitten vasta “turhuuksia” jos siltä tuntuu. Mieli olisi tehnyt jo heti ostaa, mutta maltetaan vielä. Ainakin vähän aikaa…

shomanualHalpa ja hyvä.

Hyvä asiakaspalvelu tässä firmassa, latauksen kanssa oli pieniä ongelmia, mutta asiakaspalvelu vastasi nopeasti ja hoiti ongelman kuntoon samana päivänä. Ja manuaali on laadultaan erinomainen.

 

 RHP

Ei se kaveri joka pumppaa vaan penkkiä ja hauista vaan BBF-myllyihin erikoistunut moottoripaja Tacomassa USA:ssa. RHP. Tämän bongasin 460Ford-palstan kautta. Pikkurahalla voi ostaa tee-se-itse ohjeet D0VE-kansien porttaamiseen. Näin tein ja ajattelin sitäkin hommaa kokeilla ihan itse, koskaan aiemmin ei ole tullut moista tehtyä. Laitoin myös viestiä tuonne ja kyselin muita tarvittavia osia projektiin. Aika nopeasti tuli vastaus ja tätä kautta löytyi senkin ainoan pajan nimi, jolta saa mk IV:een peltisarjat. Foorumeilta luettuna minkään muun auton sarjat ei käy, ei edes Thunderbirdin vaikka autot erittäin läheisiä sukulaisia ovatkin. Tilaa on vähän. Mutta olemassa nekin sarjat on ainakin yhdellä pajalla.

Auton historiaselvitys

Fiksu kaveri olisi tämänkin älynnyt etukäteen hankkia ennen auton ostoa. Mutta en tiennyt että sitä saa vanhemmillekin kuin 1980 valmistetuille autoille. Onnistuuhan se Instavin.com-sivuston kautta. Hintaa raportilla on 6,99 $ eli 5,21 €. Ei iso kustannus. Raportissa ei ollu mitään merkintöjä kolareista, taksina tai poliisiautona olemisesta tai muista amerikkalaisten mielestä auton arvoa alentavista tekijöistä kuten lunastuksesta tai tulvan alle joutumisesta. Tosin se ei taida oikeasti tarkoittaa näissä vanhoissa paljoakaan. Yksi omistajanvaihdos rekisteristä löytyi vuodelta 2003. No, tulipahan tämäkin raportti katsottua, ei siinä suurta rahaa hukkaan mennyt.

Tyyppikilven koodien avausta

Ennen auton laivaamista pyysin vielä auton tyyppikilvestä ( tai tarrasta ) kuvan ja sehän tuli saman tien sähköpostiin. Valmistenumeron lisäksi tuosta tarrasta selviää auton perävälitys, onko siinä lukkoa vai ei, sisustan ja korin alkuperäiset värit jne. Nämä sai tulkittua Fordin tehdasmanuaalin avulla.

tyyppikilpiTarrasta selviää, että autossa on Traction Lok-lukkoperä.