Vaihteiston kannatinpalkki oli itsessään varsin kovassa kunnossa. Mutta sen päät autoon kumityynyjen avulla kiinnittävät raudat taas olivat hyvin huonossa hapessa. Niiden tilalle väännettiin suorasta pellistä uudet, toinen alkuperäisistä oli jo lähes poikki ruostunut. Kumityynyt olivat varsin hyvässä kunnossa, jonkin verran niiden “kita” johon palkki tulee, oli levinnyt ruosteen puristuksessa, mutta parimillisestä kumilevystä sai sopivat siivut täytteeksi.

Uudet ja vanhat palkin kiinnikkeet

Toki itse palkissakin oli pientä sanomista, vaihteiston alapuolella oli vahvikelevy, joka oli turvonnut ruosteen puskemana jonkin verran pyöreäksi. Levyä oli joskus reunasta hitsitäpeillä kiinnitetty, mutta nekin täpit olivat jo murtuneet turvotuksen takia. Levy leikeltiin palkista irti.

Turvonnut tukilevy

Tuollainen kasa levyn alta löytyi ihan raaputtelemalla irtoavaa ruostetta.

Palkki tukilevyn alla oli ok

Itse palkki oli tukilevyn alta ihan ok eikä tukilevykään ollut kovin ohueksi muuttunut? Joten levy taottiin takaisin suoraksi ja kiinnitettiin uudestaan palkkiin putsaamisen jälkeen. Kaikki tukilevyn ja palkin väliset saumat ja kolot siveltiin 2K epoksimassalla ettei kosteus kovin äkkiä uudestaan pääse uimaan väliin ja aloittamaan uudestaan ruostumista. Palkki hiottiin, hapotettiin ja maalattiin POR15-maalilla.

Kummallisia korvakoita

Rockautosta tilatut kaksi vaihteiston tukityynyä olivat keskenään melko erilaisia. Jo ennen kasaamisen yrittämistä niistä piti rälläköidä ylimääräisen “ohjuritapit” pois, sillä alkuperäisissäkään ei sellaisia ollut eikä voinut ollakaan että asettuivat paikoilleen.

Alkuperäinen ja vääränlainen korvakko

Ilman ohjuriakaan toinen tilatuista korvakoista ei vaan asettunut paikoilleen, vaihteistoa oli mahdotonta saada siihen kiinni. Niinpä piti tehdä uusi tilaus Rockautolta ja varmistaa että toinen tulevista korvakoista olisi samanlainen kuin oikeanlainen aiemmin saaduista. Se onnistui tällä kertaa ja vaihteisto meni mukisematta paikoilleen. Ei nuo alkuperäisetkään kumit kamalassa kunnossa olleet, mutta vaihdettiin nyt samalla kun hinta oli reilun kympin kappaleelta ja tukipalkki joka tapauksessa irti auton alta.