Suodattimet ei paljoa maksa

Motorcraftin öljynsuodattimia sai 10 kappaleen nipun Rockautosta 12 euron hintaan?! Käsittämättömän halpaa. Joten se nippuhan sitä ostettiin jo ennen auton saapumista. Samoin tilasin Gulf Classic öljyt Jenkkiauto.comista. Sellaiset vanhoihin moottoreihin tarkoitetut joissa oli lyijyä korvaavaa lisäainetta ja oikeinkin viimeisen päälle öljyt pitäisi olla. Astesuosituskin sama kuin valmistajan korjaamokäsikirjassa. Ensimmäisen vaihdon oli kuitenkin tarkoitus olla sellainen lyhytaikainen “pesevä” vaihto, joten siihen ei näitä öljyjä tuhlattu. Pikkupurkillinen öljynlisäainetta toki, mitä ostin Mobitivelta ja sen kaveriksi ihan perusmalliset halvat Teboilin Gold 10-40 öljyt Puuilosta.

Suodatin oli vaihdettu aika äskettäin. Jotenkin hassulta tuntuisi että vain se suodatin, mutta siltä vaikutti kun öljyt laskettiin koneesta ulos. Niin ohutta ja mustaa lirua että hurjaa jos ovat vasta vähän aikaa ajetut. Tai sitten ovat pesseet jo huolella.

aikamustaaMustaa kultaa moottorista

Käynti muuttui selvästi mukavamman kuuloiseksi uusilla öljyillä ja pikku lisäainepullolla. Liekö entiset olleet jo niin ohuita että ei oikein voidelleet.