Autossa oli paikoillaan pelkät peilin kuoret, joissa ei ollut lasia eikä lasin pohjaakaan. Auton mukana tuli kuitenkin varaosapeili, jossa näytti olevan kaikki kunnossa. Peilin vaihdon jälkeen joutui kuitenkin toteamaan, että peilin säätö ei toiminut ollenkaan ja lasi oli vinossa sellaiseen asentoon, ettei peilistä nähnyt juuri mitään. Peilin rakennetta tutkiessa kävi ilmi, että peilin pohjan ja lasin välissä oli kolme vaijerinpäätä joiden tehtävä oli vetää lasia ja pohjaa haluttuun suuntaan kun vivusta käännetään. Yksi vaijerin pää oli irronnut, joten siihen suuntaan ei ollut lainkaan vetoa. Tästä syystä peili oli siihen suuntaan vääntyneessä asennossa koko ajan.

Peilin pohjan saamiseksi irti rungosta, piti saada vaijerien suojakuorten päät pois hahloistaan. Helpointa oli irroittaa säätimen päästä kaikki vaijerit ensin, sitten sai hyvin tilaa lisää lasin pohjan ja kuoren väliin. Lasia yritettiin irrottaa pohjasta ehjänä kuumentamalla, mutta se ei onnistunut tällä kertaa vaan lasi napsahti halki. Onneksi kuitenkin kaikki muut osat olivat tallessa joten peili oli korjattavissa kuntoon.

peili1Kahdessa vaijerissa oli päät paikoillaan. Kolmas oli tallessa lasin alla.

peili2Vaijerin pään puristaminen kiinni.

Vaijerin pään reikä porattiin auki 1,5 mm terällä, jotta vaijeri saatiin pujotettua takaisin pään sisään. Sen jälkeen pää puristettiin kiinni kaapelipihdeillä. Kaikkien kolmen vaijerin pään säikeet taivutettiin auki reilusti ja keskelle juoksutettiin tinaa, jotta kiinnitys olisi vielä hieman tukevampi eikä vaijereita enää irtoaisi.

peili4

Peilin pohja puhdistettiin ja paikallisessa lasiliikkeessä teetettiin siihen uusi lasi. Lasiliike liimasi lasin kiinni tuulilasiliimalla pohjaan. Sen jälkeen kaikki vaijerit rasvattiin huolella ja päihin laitettiin vaseliinia.

peili5Yksi vaijerin kuori vielä hahloonsa ja peili on kasassa.

Uusi peli kiinnitettiin kuoreen ja vaijerit asennettiin takaisin hahloihinsa. Lopuksi vielä säätimen päähän kaikki vaijerit paikoilleen.

peili6Korjattu peili paikoillaan.

Onnistunut korjaus, peili pysyy siinä asennossa johon sen säätää ja säätö toimii kaikkiin suuntiin.