Auton pohja sisäpuolelta vuorattiin heti maalauksen jälkeen STP Black Goldilla ja katon sisäpuoli Dynamatilla. Samoin kontti vuorattiin Black Goldilla. Lisäksi ovet ja takakyljet vuorattiin Dynamat Superlitellä.Se on erinomainen vaimennusmatto tähän tehtävään sillä siinä on todella hyvä liima ja se on ohutta ja erittäin taipuisaa.

Ovien ja takakylkien Superlite toimittaa monta tehtävää kerralla:

  • Ensinnäkin se toimii kosteussulkuna että koteloiden sisällä tiivistyvä kosteus ei pääse imeytymään pahvimateriaalista tehtyihin ovi-ja sivuverhoiluihin. Alkuperäiset kosteussulut olivat enemmän tai vähemmän riekaleina tai niitä ei ollut ollenkaan jäljellä enää.
  • Toisekseen se akustoi ovea paremmaksi kaiutinkoteloksi koska se vähentää akustista oikosulkua
  • Kolmanneksi se myös vähentää oven tai takakotelon sisältä kantautuvaa melua huomattavasti paremmin kuin tervapahvi tai muovisuikale.

Oven uusi ilme verhoilun alla.

Ja takakyljen

Muuta vaimennusmateriaalia ei verhoilun ja superliten väliin laitettu, sillä väli oli sen verran tiukka. Ja kaikki osat kiinni pulteilla ja ruuveilla joten pelkoa räminästä ei isommin ollut sillä verhoilut eivät sitä aiemminkaan tehneet.

Lattiamattojen ja kontin verhoilujen sovitus

Koska autosta oli revitty ennen peltitöitä pois kaikki lattiaan ja verhoilujen pohjaan liimatut homehtuneet vanhat juuttieristeet, oli odotettavissa että saa tehdä jonkin verran töitä ennen kuin verhoilujen alle saadaan sellainen rakenne että verhoilu edelleen istuu hyvin paikoilleen. Tähän hommaan valittiin kolmea erilaista vaimennusmattoa. Ensiksikin Dynamatin Dynapadia, sillä se on todella huikea matto vähentämään rengasmelua ja kaikkea mahdollista meteliä autossa. Monikerroksinen ja painava matto jossa ei ole omaa liimapintaa, soveltuu käytännössä lattioille ja kontin pohjaan. Toisekseen Dynalineria eri paksuuksissa, sillä se on erittäin jämäkkä pehmytmatto. Ja kolmanneksi vielä ohuempia STP Splenejä joita voi lämpömuotoilla ja kasaan painuvaa Biplastia vielä viimeiseen silaukseen.

 Ensimmäiset kerrokset paikoillaan

Hyvän istuvuuden saamiseksi piti verhoilua käyttää useamman kerran paikoillaan ja kokeilla mistä se jää ilmaan roikkumaan ja laittaa alle kokeeksi jotakin paikoilleen ilman liimapinnan käyttöä ja testata taas. Kerros kerrallaan liimata paikoilleen ja sovittaa taas.

Lopullinen versio jonka kanssa verhoilu istui hyvin.

Verhoilut paikoillaan kontissa

Lattiamattojen suhteen sama homma. Ensin alle kerros dynapadia ja sen jälkeen testailua ja sovittamista mitä kaikkea tarvitaan että verhoilu istuu.

Dynapadia ja sen päällä Biplastia etuosassa

Koko lattia valmiina verhoilun asennukselle

Matto istuu vihdoin tunnelinkin päältä hyvin.