Lähtökohta kontissa

Tavaratilan pohjassa ei pahasti ollut ruostetta. Pari ruuvinreikää joista ruoste oli hieman päässyt leviämään, mutta ei sen kummempaa. Nämä korjattiin ja lisähommana tavaratilan pohjasta poistettiin ylimääräiset maton läpi tulevat korvakot joissa alkuperäinen puskuritunkki oli ollut joskus kiinni. Jotta saadaan tasainen pohja ilman ylimääräisiä rautoja.

Näiden muutaman pikkuhomman jälkeen kontin pohja hiottiin ja hiekkapuhalletiin. Osaan peltipinnasta jäi vanhaa maalia, en kokenut tarpeelliseksi poistaa kaikkea koska se oli niin hyvin kiinni eikä taatusti ollut ruostetta alla. Joten tällainen seepra oli hitsausten ja putsausten jälkeen.

Kontti ennen maalausta

vasen reuna

Ja oikea reuna

Tiivisteura

Tiivisteurassa oli sitten hieman useampi ruostereikä, sen verran oli päässy muhimaan kosteus mutkissa ja tiivisteen välissä. Ura hiekkapuhallettiin kokonaan puhtaaksi, reiät hitsattiin umpeen ja hiottiin tasaisiksi. Sen jälkeen uran “piiloon” jäävä osuus pinnoitettiin kokonaan  2K epoksimassalla ennen maalausta. Ja kaikki hitsauskohdat toki tavaratilan puolelta myös sekä korisaumat urasta.

Saumausta

Kaikki korisaumat tavaratilassa ja kontin tiivisteen urassa saumattiin putsauksen jälkeen Sikaflexin 2K epoksilla. Ja hitsaukset suojattiin samalla aineella myös. Molemmin puolin näissä piiloon jäävissä paikoissa ja pintapelleissä sitten tinalla päältä ja epoksilla piilon puolelta.

Ja porria pintaan

Por15 maalilla maalattiin tavaratila kahdesti. On se vaan tajuttoman kiiltävää maalia märkänä.

Porria kuivumassa

Porria kuivumassa

Porria kuivumassa

Mattapintainen maali on kuivuttuaan kuitenkin hyvin toisennäköinen.

Kuivunut Porri

Ja vaimennetaan….

Maalauksen jälkeen tavaratila vaimennettiin STP Black Gold matolla lähes joka paikasta. Ensinnäkin äänieristyksen vuoksi ja toisarvoisena etuna butyylimatolla on se, että kun tavaratilassa liikutaan ja työskennellään tehden vielä sitä sun tätä, niin se suojaa maalipintaa. Tämän huomasi hyvin siitä miltä butyylimatto näytti ennen verhoilujen asentamista kun sen päällä työskennellen oli tehty vahvistimen kiinnitysrautoja, maalattu tiivisteuraa jne jne vaikka mitä pikkuhommaa suoritettu.

 Black Goldia kontissa