Pieni kapistus. Eikä kovin monimutkainen. Mutta tärkeä. On aika turhaa ottaa osumaa maantiellä sen takia, että takanatulija ei tiedä että olen alkanut jarruttaa. Eikä vakionopeudensäätimen kannaltakaan ole kiva kun se ei lähde pois päältä hätätilanteessa heti. Uuden jarruvalokatkaisijan olin ostanut jo ennen auton saapumista, sillä se maksoi vain muutaman euron ja arvelin että mahdollisesti 42 vuotias katkaisija on vaihtokunnossa. Niin kuin se olikin.

Vanha pois ja vertailua

Vanhan purkaminen sujui vartissa ja hyvin tarkkaan pistettiin merkille missä järjestyksessä eri prikat ja osat olivat systeemissä paikoillaan. Kun vanha katkaisija oli pöydällä, vertailu uuteen kertoi niiden olevan vastaavanlaisia. Yleismittarilla tutkittuna uusi reagoi myös paljon herkemmin, heti kun nappi vähänkin painui. Vanhaa sai painaa voimalla Ilmeisesti kulunut tai hapettunut kontakti sisällä. Joten uutta paikoilleen.

Ei ole ihmisen hommaa

Paikka, jossa katkaisija on, on todella v*****ainen paikka. Ahtaassa välissä, haitoilla johtoja ja vipuja enemmän kuin tarpeeksi. Katkaisijan asentamisessa pystyi joko näkemään tai tekemään. Molempia ei yhtä aikaa millään keinolla. Erilaisia prikkoja ja sokkia sekä katkaisija piti saada näkemättä asennettua paikoilleen jarrupolkimen akselia vasten. Puolitoista tuntia piti yrittää ja erehtyä. Rystyset verillä ja selkä jumissa ja vitutuskäyrä aivan katossa. Ja sitten se lukkosokka napsahti paikoilleen viimeinkin. Kun sitä laittoi paikalleen sillä samalla tavalla kuin sata kertaa aiemminkin.

Ei tullut otettua ainoatakaan kuvaa, sen verran ärsyttävä projekti. Mutta lopputulos pääasia, eli vakkari sammuu kun jarrua hipaisee ja jarruvalot syttyvät myös samalla hipaisulla.